Hekkelberg a Ramazuriban

Bárárnyfartő Hekkelberggel a Ramazuriban

Egyre több sör fogy a fine dining éttermekben!

Azt hiszem életem legjobb Hekkelberg Pilsét sikerült legurítanom tegnap a várban a nemrég csendben megnyílt Ramazuriban. A volt Miró Café helyén működő Ramazuri a neve ellenére nem valami kedélyes lokál, hanem egy gyönyörűen összerakott, az utolsó molekuláig átgondolt fine dining étterem. Ahol sok más hasonló igényű étteremmel ellentétben a sört is helyén tudják kezelni. A pincében elhelyezett sörkamrából pár méteres csövön át vonul a sör az elképzelhető legprofibb sörcsap felé, melyből csak kettő van: az egyiken csorog a Hekkelberg Pils, a másikon a Hekkelberg Fux. És nem éppen klasszikus söröskorsóba kapom, hanem egy egészen ritka és nehéz craft-beer pohárba, melyből tökéletesen működik. És igen, a hőmérséklet, a karbonáció, a hab, az illat, a test, minden annyira tökéletes volt, hogy a jó öreg Heki szinte kiugrott a pohárból.

Amúgy nem csak a pohár egyedi, a tálalásra is nagyon adnak, Szabó Ádám keramikus gyönyörű tálain kapjuk a mesés fogásokat. A mesést úgy értem, hogy tényleg mesélnek a tálak – titokzatos, sűrű kis meséket a gyermekkorról, természetről, szerelemről, kertről, boldogságról, évszakokról és még ki tudja miről. A fenti képen egy bárány fartő látható savanyított, sous-vide-olt céklával, zellerkrémmel, céklagéllel, robuchon krokettel, mángold tortácskával, leöntve marokkói curry-s géllel. Azt hiszem erről a helyről még sokat fogunk hallani.

Leave a Reply