F. Hekkelberg sör

frederick-hekkelberg-pils-sör

HEKKELBERG PILS sör

4%-os könnyű, aranyszínű pilzeni sör. Könnyű teste ellenére meglepően telt ízű sör. Karakteres, férfias komlózását huncut kis illatosság teszi szexivé, amitől szinte minden kor és társadalmi csoport számára vonzóvá válik. Alacsony alkoholtartalma, könnyű teste és harmonikus szénsavassága miatt nagy mennyiségben fogyasztható azok számára is, akik nem nagyivók, vagy vigyáznak a vonalaikra.
Kiszerelések: 30L és 50L hordók

hekkelberg-fux-sör

HEKKELBERG FUX sör

4,7%-os könnyű borostyánszínű sör. Bársonyosan melegítő, őszies ízeit az elegánsan elhelyezett karamellmaláta adja, melyet józan és szolid komlózás egyensúlyoz ki. Se nem kifejezetten édes, se nem kifejezetten keserű, könnyen iható akár egy nemes himalájai tea. Könnyed teste és elegáns szénsavassága miatt nagy mennyiségben fogyasztható, ugyanakkor karamelles íze és közepes alkoholtartalma hozzáteszi azt a kis extrát, amit egy téli sörtől várhatunk.
Kiszerelések: 30L hordók

 

FUX története:
Frederick Hekkelberg húsz éven át tanult teológiát majd filozofiát Németország legjobb egyetemein, egészen nevelőapja, Johannes haláláig aki ráhagyta a maxhüttei fogadót, Fredericknek tehát haza kellett mennie. Frederick nem sietett újra kinyitni a fogadót, inkább a barátait hívta meg, hogy csatlakozzanak hozzá, amíg ki nem ürül a nevelőapja által hátrahagyott tekintélyes sörkészlet. Novemberben korai havazás lepte meg Fredericket és barátait. A társaság este nem tudott hazamenni, reggel meg mégannyira sem, hiszen az éjszaka folyamán embermagasságnyi hó esett. Estére kifogytak az utolsó hordó sörből is, és kétségbeesés lett úrrá a társaságon. Két fiatalember a hó alatt alagutat ásott a fészerbe, hátha ott talál még némi tüzifát. Nemsokára rohanvást érkeztek vissza kezükben egy ijedt rókakölyökkel. – Ez a kis szemétláda felzabálta a tyúkokat! – Üssük agyon! – Süssük meg! – a fáradt férfitársaság a kis rókán akart bosszút állni nyomorúságáért. Frederick Hekkelberg azonban felállt az asztalfőről, és így szólt: – Das ist mein Fux! – azzal felkapta a rókakölyköt és a nyaka köré kanyarította. Nyakában a rókával, felment a lépcsőn a söntés tetőszerkezetébe, és egy kis fahordóval tért vissza. – Johannes bácsi féltve őrzött vörös sörének utolsó hordója. Igyátok és melegedjen a lelketek!

 

Ha viszonteladó, érdeklődjön a következő helyeken: Hudi Hudi Kft, vagy a Raiker Kft